afm-desktop Created with Sketch.
afm-mobile Created with Sketch.

Iedereen kan meedoen

Inwoners van Midwoud en Oostwoud en de andere dorpskernen in de gemeente Medemblik kunnen meeprofiteren van de opbrengst van de zonneweide. Én dragen meteen bij aan een schonere omgeving. Doe je mee?

Participeren

Investeren in zonne-energie

We laten je graag meedelen in de opbrengst. Dit kan door te investeren in 1 of meer obligaties. Door de uitgifte van obligaties kunnen wij ook weer nieuwe duurzame projecten financieren. 

zon-links-artist-impression-overview-voren-tk.jpg
Participeren

Wat is de investering?

Inwoners vanaf 18 jaar kunnen zich voor 1 of meerdere obligaties inschrijven met een maximum van 24 obligaties per woonadres. De obligaties hebben een waarde van 250 euro per stuk. De obligaties worden toegekend op basis van postcode en inschrijvingsdatum; inwoners uit de omgeving van de zonneweide krijgen voorrang. 

zon-rechts-artist-impression-familie-zt.jpg
Participeren

Wat levert het op?

De looptijd van de obligatielening is 10 jaar. Jaarlijks ontvang je 4,5% rente. Het door jou ingelegde geld wordt vanaf het 2e jaar in 9 gelijke delen aan jou terugbetaald. 

zon-links-zonnepanelen.jpg
Participeren

Wie kan zich wanneer inschrijven?

De inschrijvingsperiode start op 15 juni 2020. Inwoners van Midwoud, Oostwoud en de andere dorpskernen die vallen onder de gemeente Medemblik krijgen voorrang. Inwoners van andere HVC-gemeenten komen op een wachtlijst en worden bij voldoende ruimte ingeschreven. In alle gevallen geldt ‘zo lang de voorraad strekt’: bij overtekening wordt de inschrijving gesloten. 

zon-rechts-artist-impression-moeder-kind-zt.jpg
Veelgestelde vragen

Is je vraag al eerder gesteld?

Selecteer voor antwoord

In principe neemt HVC de stroom af. Via HVC Energie kan iedereen die dat wil de stroom daar afnemen.
 

Selecteer voor antwoord

Je kunt je vraag stellen aan HVC, wij reageren binnen enkele dagen. Vul ons contactformulier in om je vraag te stellen.